Известие

Collapse
No announcement yet.

Сваляне на климатроника с врътките?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Сваляне на климатроника с врътките?

Здравейте колеги, искам да си сменя осветлението на 3-те врътки на климатроника. Та махнал съм цялата конзола и стигнах до въпросната бяла кутия с 3 врътки (така да я нарека) отвих и 6-те болта която я държат, но не знам как да я изкарам! Какъв точно е чалъма, че нещо не схващам? И възможно ли е вместо крушки да сложа ЛЕД лента, че да ги направя да светят бяло? 3-те уреда за бензиномер, масло и часовник ги направих с лед лента, та останаха врътките на климатика!
    Last edited by grenlould; d.m.y г., 15:00.

Че то излизаше лесно,доколкото си спомням.Аз си сменях крушките на врътките и не съм имал проблем....зора беше да намеря баш такива лампи.
    А за лентата вече,нямам идея става ли.Но предполагам ,че няма как да стане.....просто няма къде да я набуташ.Ма знам ли те.....ако си по-инат от мене,може и да успееш
    156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
    147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
    159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

LED лента не виждам къде може да се набута. След като отвиеш четирите видии трябва да излезе. Разклати го леко нагоре надолу и поддръпвай,няма някакви щипки които да го държат освен четирите пластмасови ушета.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
      Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

Въртях го, какво ли не го правих, но не излиза. Ето снимка и това голямото дето съм го очертал пречи, че да го изкарам, а това в малкия кръг не знам как да го сваля....
        Attached Files

Comment

Това малкото го държи една пластмасова щипка, а иначе трите врътки излизат назад (навътре) под ъгъл, след което го изваждаш напред от едната страна.
          Last edited by dansguardian; d.m.y г., 22:19.
          Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
          Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
          Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
          Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

Първоначално публикувано от dansguardian Покажи съобщение
            Това малкото го държи една пластмасова щипка, а иначе трите врътки излизат назад (навътре) под ъгъл, след което го изваждаш напред от едната страна.
            Ще го мъча пак, много неудобно са го направили за 2 крушки, целия модул на климатроника да се сваля......

Comment

Това малкото е термо съпротивление със вентилаторче,от него зависи регулирането на температурата. Дефакто това прави климатика климатроник.Внимавяй като го вадиш.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
              Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

Колега направи една снимка да видим как се е получило
                алфа ромео 156 тс

Comment

Колеги помагайте, стана голям фал! Не съм го свалям модула на климатика, само му бях отвил 6-те копчета го пробвах 1 път само и се отказах, без да му свалям буксите и се отказах и го завих пак, пробвам и въобще не се включва, нито климатика, нито парното, само за подгрева на задния прозорец като го натисна светва, другите не, врътките и те светят! Какво ли ще е станало? Без да свалям букси и нищо и пак проблем...Възможно ли е някой бушон да е изгърмял?
                  Last edited by grenlould; d.m.y г., 16:16.

Comment

Не е изгърмял бушон, отзад всичко е изолирано. Напипай конектора и го извади, след което отново го включи и виж как е. КЛЮЧЪТ ДА НЕ Е НА КОНТАКТ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                    Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
                    Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
                    Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
                    Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

Първоначално публикувано от grenlould Покажи съобщение
                      Въртях го, какво ли не го правих, но не излиза. Ето снимка и това голямото дето съм го очертал пречи, че да го изкарам, а това в малкия кръг не знам как да го сваля....
                      http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=19672
                      Alfa Romeo 156 2.4 20v "TI" - Ex ..
                      Alfa Romeo 147 2.0 TS Selespeed - Ex ..
                      Fiat Bravo 1.9 JTD 105hp - Ex..

Comment

Първоначално публикувано от alfa_romeo_forever Покажи съобщение
                        Конзолата съм я свалил отдавна, понеже си правих уредите...
                        Първоначално публикувано от dansguardian Покажи съобщение
                        Не е изгърмял бушон, отзад всичко е изолирано. Напипай конектора и го извади, след което отново го включи и виж как е. КЛЮЧЪТ ДА НЕ Е НА КОНТАКТ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                        Значи да извадя конектора и да го вкарам пак! След като го вкарам, мога да дам на контакт и да пробвам дали работи нали?

Comment

Колеги откачах модула на климатика, закачах го, но само светят врътките и това е и единствено като натисна бутона за подгрев на задния прозорец, той светва, като настисна този за климатика въобще не функционира, също и този за въртенето на въздуха не работи! Въртя ги и нищо, само светят врътките и това е! Да кажа, че преди се чуваше като дам на контакт едно леко чукане някой път продължително, някой път за кратко и ми се струваше, че идва от климатика, да не би нещо да е станало? Но това чукане си го правеше от няколко месеца...

Другото което е изгубиха ми се и мигачите,чистачките, ел.стъклата и ел. огледалата? Нямах и аварийни, но като погледнах бушона на аварийните и беше изгорял, смених го и тръгнаха аварийните, но като дам мигачи няма никакви, какво ще е станало?
                          Също и цъкам за чистачки и не работят и те, нито вода хвърля.....какво се случва не мога да разбера всичко се изгуби изведнъж?

Направо пишман станах, че я отворих, едно пипам друго се разваля....... Помагайте моля ви, че без мигачи не може да се кара и зима идва и парното го няма......помагайте какво да правя, че да установя проблемите! Направо съм супер
                          ядосан.....

Edit: Колеги окaзa се бушон, където сa под волaнa, но не тези където се виждaт, a тези нaд тях! Рaзбрaхте ме де
                          Last edited by grenlould; d.m.y г., 23:49.

Comment

Ето снимкa кaк се получaвa, остaнa километрaжa и бутоните:
                            Attached Files

Comment

http://clubalfaromeo.com/forum/showt...t=85836&page=3 Чети из тая тема може да си спестиш главоблъсканици.
                              По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                              конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                              Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                              Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Working...
                              X